Csokoládétorta liszt nélkül


James Martin receptje, így önmagában nem túl mutatós, de valami fantasztikusan könnyű és finom. Brownie jellege van, de sokkal könnyebb, mivel a liszt nem nehezíti el a tésztát.

Hozzávalók (20-22 cm-es formához):

300 g étcsokoládé (jó minőségű, min. 60%-os)
150 g vaj
6 tojás
50 g porcukor

180 fokra melegítsük elő a sütőt. Olvasszuk meg a csokoládét és a vajat (gőz fölött vagy mikróban, mindegy). A tojásfehérjékből egy csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a porcukorral keverjük habosra, míg egészen kivilágosodik. Keverjük hozzá a csokoládés vajat, majd óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral béleljük a forma alját, töltsük bele a masszát és tegyük be a sütőbe 20 percre.

Ezután fogyaszthatjuk magában, gyümölccsel, fagyival, olvasztott csokival, lekvárral, vagy amivel csak jól esik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések